DISKOGRAFI

Da mængden (og diversiteten) af gæsteoptrædener er uoverskuelig, vil jeg begrænse denne side til soloudgivelser.
DHHU har dog en liste over mine gæsteoptrædener. Den kan du finde, ved at trykke lige her

Promo EP, 2004, selvfinansieret. 

I 2004, da jeg var bosat i det første ‘Graven’ – en villa på Amager, hvor vi indspillede både ‘Æter Mixtape’ og ‘Viva La Gadehiphop’ – samlede min producer Es og jeg tre numre vi smed på en CD og prøvede at få ud til folk. Numrene var ‘Fucking rap’, ‘Kloakbarbie’ og ‘Afslut dig'(ft. Humme). Jeg husker jeg sad ved køkkenbordet med min mor på Langeland en stund, og satte de første klistermærker med mit navn på CD’erne, og sendte dem ud til folk. Gode tider! Nummeret ‘Fuckin rap’ endte i øvrigt på den kommende fællesudgivelse ‘Viva La Gadehiphop’ fra samme år. De to resterende numre blev aldrig udgivet, men ‘Kloakbarbie’ virker som et nummer, folk stadigvæk gerne vil høre derude, eller ihvertfald har et forhold til.

Min første reelle udgivelse i eget navn, Lovejunkie fra 2006. (CD, Run For Cover) Produceret af Es. Master af Lehnert Kjeldsen.

En udgivelse, der på mange måder var en officiel start på en ny bane for mig. Eller rettere sagt en videreudvikling. Med god opbakning fra både Es og Run for cover, lavede vi denne ep, hvor nogle af mine mest lyttede numre som ‘Elefanten i soveværelset’, ‘Hvor du går’ og ‘Pigen på væggen (2006 version)’ lå på. En periode hvor jeg turnerede med Run for Cover, flyttede sammen med min daværende kæreste, fik et studie med de andre i de gamle DR bygninger på Islands Brygge (hvor vi blandt andre delte gange med Beskidt lyd (Adam sampler, Pede B, Cab) og det, der senere skulle ende ud i Echo Out.)
Jeg er år senere blevet spurgt, om jeg var klar over det skift i teksterne, og om jeg var klar over, jeg var igang med at flytte grænser for, hvad man som dansk rapper kunne tale om, men det er på ingen måde noget som hverken Es eller jeg talte om på det tidspunkt. Selv et (set i bakspejlet) så på mange måder gakket nummer som ‘Elefanten i soveværelset’, studsede vi ikke over at lave, haha. Et godt eksempel på, at når Es og jeg beslutter os for at  gøre noget, tænker vi ikke specielt meget mere over udfaldet som sådan. Processen er medicinen.
Sidenote: Jeg blev under indspilningerne til Lovejunkie interviewet af det hedengangne MTV, hvor de sendte en journalist ud i studiet for at høre, hvad det var jeg gik og rodede med. Programmet det blev sendt i, havde L.O.C. som vært, og han havde Nik og Jay i studiet i samme afsnit. 3-4 år efter medvirkede Liam på nummeret ‘Hvem jeg var’,  og Es blev efterfølgende hans faste producer.

Tre år efter, fik jeg samlet mig selv og historier nok sammen til igen at vove mig ud i en udgivelse. Denne gang i et samarbejde med Tabu Records (Suspekt, FIMOL etc.) og Universal.
Udgivelsen fik navnet Fantasten, og udkom første gang på CD i 2009.
Produceret af Es og Madness 4 real. Master af Anders Schumann.

Efter en lang stund på seks år, var jeg klar til at fremvise kringelkrogene igen. Jeg var aldrig stoppet med at skrive, men jeg gik igennem en masse forestillinger, som skulle bearbejdes og laves færdig. Denne gang var det anderledes. Jeg havde lavet studie i kolonihaven, i et ombygget redskabsskur, og her blev flere af sangene både udklækket og indspillet til demo. Alt sammen før de kom under min faste producer ES krydderivinger. Albummet som udkom i 2015 hed LOGI, og det var her, det blandt andet lykkes mig endelig at få hul igennem til (i det mindste) ét af mine idoler fra den danske sangskat. Sangerinden Trille, indvilligede i at jeg måtte bruge lydsporet fra nummeret ‘Der hvor lyset findes’, fra pladen ‘Hej Søster’ fra 1975.
Udover Trille, havde jeg både den danske folkemusiker Gunni Torp med på ‘Hvem kalder’, og sanger Lars Jønsson med på ‘Ihjel’.